srijeda, 13. veljače 2013.

Upoznajte Kiru, moju malu duricu :)

Veljača je počela jako sretno za mene, dobila sam novog člana obitelji, preslatku Kiru. <3

Kira je imala jako težak početak života, vlasnika koji ju je zanemarivao. Ali imala je i ludu sreću što ju je privremeno udomila jedna divna cura i objavila na forum.hr-u temu s hrpom slika i krasnim videom.

Kirina kuma Dee je ugledala taj topic i poslala mi link na Skype  i u roku keks sam donijela odluku da je želim udomiti.! JAKO! Par sati prije mene je netko već poslao upit za Kiru pa sam bila sva u strahu da će me netko preduhitriti. Ali na moju sreću, to se nije dogodilo.

U to vrijeme mi je bila i rodbina u posjeti pa sam morala čekati dva puna dana do dolaska moje zvrkice. <3Konačno sam dočekala i tu nedjelju. Kad sam prvi put ugledala Kiru, skoro sam se rastopila koliko je divna i slatka uživo. <3 U početku je bila malo rezervirana, više se petljala oko mog frenda i brata (prasica voli više muškarce :D). Ali kroz par dana je postala najviše privržena meni i jedino cvili kad ja negdje odlazim i kad me nema. Veselo me prati u stopu po cijelom stanu, ne pušta me iz vida. :)


Prvih par dana je mirno šetala, točno meni uz nogu, bilo ju je nemoguće navesti da slobodno šeta i istražuje. Ako bi ja stala, ona bi došla do mene i sjela. Sad je već druga priča. Čim izađemo van, postane pravi mali zvrk. Trčkara po parkovima, po cijelom kvartu. Poziva na igru, gura njuškicu u snijeg i pozorno prati sve pse frendiće u kvartu. :)

video


Postala je i glavna zvijezda gdje god da se nađemo. Većina ljudi se zaustavlja, cvili kako je divna, žele ju maziti..Kira ima još jednu jako zanimljivu osobinu, prava je mala durica. :D  Zna biti jako tvrdoglava i ako vidi da je korite zbog nečega, okrenuti će glavu i praviti se da nije njen posao. :DSposobna je satima se duriti, ležati na drugom kraju kauča ili demonstrativno leći na svoje mjesto. :D
Kažu da je ista ja. :D

Jutro je definitivno njeno doba dana. :) S obzirom da joj ne dopuštam da spava sa mnom na krevetu nego ima svoj krevetić do mog, već u 5 h ujutro stavi šapice do moje glave i traži dopuštenje da se popne. Onda je pustim i njenoj sreći nema kraja. :D  Odmah se pripremim da će me idućih 10 minuta simpatično gnjaviti, davati puse, a pokrivanje po glavi je ne zaustavlja nego pokušava maknuti pokrivač i nastaviti. :DOno što me najviše iznenađuje kod nje je činjenica da je stvarno jako, jako inteligentna. Ima 4 mjeseca, a kad je došla kod mene je više manje znala skoro pa sve. Osim piškiti vani što je savladala nakon jednog dana. Kad vidi nekog novog, obično mu odmah pruža šapu, a dovoljno joj je jednom pokazati nešto i odmah sve upije.

Sinoć smo LMC i ja jele lasagne i dok sam ja nju ispratila, čula sam neko šuškanje i skužila da se Kira uspjela dočepati ostataka na stolu i dok sam došla do nje, ona je sjela na kauč kao da se ništa nije dogodilo i sva sretna se oblizivala.

Toliko zasad o maloj durici, uskoro još slika i poneki video. <3 I malo spama za kraj. :)Mah mah od Durice i Kire! <3Broj komentara: 9:

 1. I ja imam psa koji se duri, i inati. Materijalna šteta uključena u paket.

  Trenutno spava kraj mene na podu i sanja nešto, svako malo laje, cvili i uzdiše, dahta i slično. :D Ovaj drugi sjedi i gleda ga koji mu je k*. Ah, psi...

  (jednom je sanjao da jebe, i onako u snu mu je cijeli paket izišao, toliko se zanesao kukovima da se probudio, dignuo, a guzica i kukovi su i dalje radili svoje s pimpekom na suncu)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kira se duri i inati, ali bar ne radi štetu. :D Po tom pitanju je vrlo dobar i jako dobro odgojen pas. :D

   A za ovo drugo. Samo ću reći OMG i LOL! :D

   Izbriši
  2. pridružujem se OMGiLOLiranju :D

   Izbriši
 2. bravo za udomljavanje, nema ljepseg nego pomoci peseku u nevolji!!!
  posto sam si godinama prizeljkivala bas odredjenog psa i sad smo dobili sansu, i mi smo u sijecnju pruzili novi dom maloj Gini :) sad ima 5mj.
  jako je hiperaktivna ali i privrzena, slijedi me cak i pod tus.
  radi nered kao velika ali to vecinom ambalazu od svega i svaceg, jucer se pocastila i jednim mojim ruzem! nasrecu nije bio neki dobar :D
  evo slikica :) http://imageshack.us/scaled/landing/713/img2370aa.jpg
  pusa od nas dvije!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. slažem se za udomljavanje. <3

   pesica ti je PREEEEkrasna! <3

   Izbriši
  2. Ajme, divna ti je pesica. <3 I genijalna mi je ogrlica. :D

   Možda se smiri malo kad naraste. :) Ona i Kira su skoro vršnjakinje. :D

   Izbriši
 3. potvrđujem svima da je moje kumče Kira divna i krasna! <3 :D

  OdgovoriIzbriši